VC Herentals wilde na het pijnlijk verlies tegen OG Vorselaar orde op zaken stellen tegen AC Olen. Jochen Slechten was de volgende die aan de lijst met geblesseerden mocht toegevoegd worden, doelman De Booij raakte in extremis speelklaar.


De eerste kans was voor de bezoekers wanneer Van Genechten probeerde om Verbert centraal voor doel af te zonderen maar de bal werd iets te hard ingespeeld.

Na een kwartier spelen haalde Van Genechten in één tijd uit maar doelman Gysbrechts bokste de bal over doel. Enkele minuten later waren de bezoekers opnieuw dicht bij een doelpunt wanneer een voorzet van Verbert door Dufraing op doel werd gekopt maar de bal scheerde de buitenkant van de paal.

Rood-wit had duidelijk baloverwicht maar Van Genechten oog in oog met de lokale doelman kon niet afwerken. De laatste kans van de eerste helft was voor Verbert die een hoge voorzet in één tijd op de slof nam maar goalie Gysbrechts pareerde ook deze poging.

AC-counter in eindfase nefast voor VC
Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Herentals wanneer een scherpe voorzet van Marc Van Grieken nog net voor de neus van Verbert werd gekeerd. Olen komt stilaan meer en meer de neus aan het venster steken en is een eerste keer gevaarlijk via een poging van Dillen die in het zijnet kopte.

Een vijftal minuten later werd een pegel richting het Herentalse doel afgevuurd maar De Booij stond goed opgesteld. Herentals probeerde wel maar had te weinig ideeën of maakte teveel de foute keuze in aanvallend opzicht. Het was integendeel Olen die de beste kansen kreeg maar Van Accom kende geen succes.

Het laatste kwartier voerde de bezoekers de druk opnieuw op en leek het te scoren wanneer een vrije trap van Heylen op de kruising terug in het veld kwam maar de goed gevolgde Luycks kon van dichtbij niet scoren.

Wellicht het kantelmoment want even later hing na een goed uitgespeelde counter de bal aan de overkant wel tegen de touwen. Herentals was niet meer bij machte om de scheve situatie om te draaien en ging opnieuw met de billen bloot.

0 op 6 tegen Vorselaar en AC Olen staat in groot contrast met de mooie 9 op 9 tijdens de competitiestart. Wil VC de steile ambities kracht bijzetten, zullen er punten moeten geoogst worden in de volgende thuiswedstrijd tegen Kasterlee, met minder dan 3 punten kan en mag roodwit absoluut niet tevreden zijn.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Verwimp Stef; Wouters Thomas; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Luyckx Lars; Adriaenssen Robin; Schuerwegen Joris
Vervangingen: 73e Luyckx Lars en Schuerwegen Joris voor Van Peer Nick en V.D.Schraelen Thomas; 75e Adriaenssens Robin voor Van Genechten Steven.
Gele kaarten: Verwimp Stef.
Doelpunten: 84e 1 - 0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / Nnieuws
Foto's Jos Flamand VC / Nnieuws